maandag 1 juni 2009

Wessel Veerbeek wint eindklassement Brabant Criterium

Op een zonnige Tweede Pinksterdag werd in Den Bosch, de laatste ronde van het Brabant Criterium gehouden. 87 deelnemers/deelneemsters hadden zich in geschreven. Voor SV Gardé hadden zich 8 leden ingeschreven. In de AB/groep was SV Gardé met 4 leden sterk vertegenwoordigd. De toernooileiding had besloten om 9 rondes te spelen met 15 minuten bedenktijd in plaats van de normale 7 rondes met 25 minuten bedenktijd. Mathijs Pellemans (4 uit 9) had hier erg veel last van en verloor enkele partijen in tijdnood. Carl Pellemans, die per ongeluk in de AB/categorie was ingedeeld had hier minder last van, en speelde een goed toernooi en bereikte met 4 uit 9 een heel mooi resultaat. Vera van Zoest (3 uit 9) pikte hier en daar een puntje mee en kon op een goed toernooi terugkijken. Wessel Veerbeek had ook moeite met het hoge speltempo en verloor hierdoor een partij. Voor de rest speelde hij degelijk en won enkele belangrijke partijen. Met 5 uit 9 behaalde hij net genoeg punten om zijn concurrent Jaap Gottlieb voor te blijven. Hiermee werd hij uiteindelijk eerste in het Algemeen Klassement van het Brabant Criterium in de categorie AB. Hij is nu direct geplaatst voor het Persoonlijk Kampioenschap van Noord-Brabant. In de D-categorie begon Ingrid Daamen slecht maar gaande weg wist ze genoeg punten binnen te sprokkelen om een mooie 5 uit 9 score te halen. Jasper van Buul begon daarentegen goed maar liet wat steekjes vallen en behaalde uiteindelijk een score van 3.5 uit 9. In de E-categorie haalde Peter Daamen een mooie 5 uit 9 score. Peter Daamen kreeg afgelopen week het bericht dat hij toch geplaatst is, voor de Nederlandse kampioenschappen categorie F. Joris van Buul speelde ook een mooi toernooi hij behaalde een 3.5 uit 9 score en kan tevreden terugkijken op zijn toernooi.

Voor alle schaakliefhebbers, jong en oud: noteer 5 juli in je agenda dan wordt het open SV Gardé toernooi georganiseerd. Je hoeft geen lid te zijn van een schaakvereniging om mee te doen. Meer informatie volgt nog.