maandag 30 maart 2009

Thalia Wolffensperger wint het meisjestoernooi in Mierlo


Afgelopen 29 maart werd weer het jaarlijkse meisjestoernooi in Mierlo georganiseerd. Dit toernooi is bedoeld om het schaken onder meisjes te promoten. Het is er dan ook altijd erg gezellig en er worden die dag allerlei dingen georganiseerd. Zo werd er samen geluncht en werd er naast het toernooi ook nog een wedstrijd levend schaken (schaken op een groot bord met meisjes als stukken) gespeeld.
Van SV Gardé deden Anne en Iris van Lierop, Vivian Claes, Vera van Zoest en Thalia Wolffensperger mee. Voor Anne, Iris en Vivian was vooral de ervaring van het spelen van toernooien de winst van vandaag. Vera begon het toernooi goed, maar een paar ongelukkige partijen zorgden ervoor dat ze niet verder kwam dan de middenmoot.
Thalia verraste ons allemaal vandaag, vooraf dacht ze nog dat ze geen schijn van kans had. De winst in de eerste ronde was dus een hele opluchting voor haar. We kwamen er echter al snel achter dat deze winstpartij geen uitzondering was. Alle wedstrijden werden gewonnen. In de laatste ronde moest ze tegen de latere nummer twee. Thalia begon onzeker aan deze wedstrijd, maar kon uiteindelijk toch materiaalwinst forceren. Daarna was er geen houden aan en een snelle mat volgde dan ook spoedig. Hierdoor wist Thalia met een 100% score het toernooi te winnen. Thalia gefeliciteerd!
Wil je meer informatie over schaken in Cranendonck, dan kun je contact opnemen met Coen Winters (0495-453351/06-20365890) of Albert Jan Blank (04-2233599). E-mailen kan ook: info@svgarde.net. Kijk in ieder geval ook eens op www.svgarde.net.

Met dank aan Coen Winters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten