zondag 18 oktober 2009

Jeugd SV Gardé speelt plaatsingswedstrijden

Afgelopen zondag 18 oktober werden de eerste stappen gezet om zich te plaatsen voor de diverse NK schaken voor de jeugd. In de den Donck werden de kempische kampioenschappen gespeeld voor de plaatsing van de brabantse kampioenschappen. In totaal speelden 16 jeugdleden hun wedstrijden. De SV Gardé leden kwamen in grote getalen naar Soerendonk, maar liefst 9 jeugdleden deden mee.
In de A-groep was alleen een SV Gardé lid ingeschreven, Mathijs Pellemans. Hij is automatisch geplaatst voor de brabantse kampioenschappen. Hij speelde een vriendschappelijke wedstrijd tegen de enige C-deelnemer: Gidius Bok, die ook automatisch geplaatst is. In de B-categorie waren drie inschrijvingen en na een barrage won Carl Pellemans uiteindelijk de titel. In de D-categorie was geen kruid gewassen tegen Jasper van Buul, hij won alle wedstrijden. Ingrid Daamen kon in zijn spoor blijven en werd tweede. In de E-categorie was het spannend en uiteindelijk behaalde Peter Daamen een derde plaats. Wij wensen alle deelnemers van de brabantse kampioenschappen succes toe. Na meer dan 5 uur schaken werden de prijzen uitgereikt. In totaal behaalde de SV Gardé leden 6 plaatsen voor de brabantse kampioenschappen, die later dit jaar in de Kerstvakantie worden gehouden.
Verder barst het schaakseizoen volledig los met op 1 november de Kempencup voor beginnende schaker in Soerendonk en op 15 november het Brabant Criterium, ook in Soerendonk, voor de gevorderde speler.

maandag 5 oktober 2009

Grote opkomst clubavond SV Gardé

Bij de senioren waren afgelopen vrijdag meer dan 18 schakers/schaaksters aanwezig.
Ferry Daamen kon zijn koppositie verstevigen door een vierde achtereenvolgende overwinning te behalen.