Afgelopen week doneerde SV Gardé vijf complete sets schaakborden en stukken aan de Schatkist te Budel. De Schatkist heeft enkele jaren geleden nog meegedaan aan de Schoolschaakcompetitie. Maar vorig jaar deden ze niet mee. Hopelijk zien we ze terug het komend Schoolschaakseizoen.

Vr 4-9 Intern Groep 3 en intern senioren
Zo 6-9 Intern Groep 1 en 2

Iedereen een prettige vakantie toegewenst.

Open Cranendonckse Jeugdkampioenschappen schaken.

Op een zonnige 4 juli werden voor het eerst de Open Cranendonckse Jeugdkampioenschap Schaken georganiseerd door SV Gardé. Het Senioren kampioenschap kon niet door gaan wegens gebrek aan inschrijvingen. Van de 16 inschrijvingen voor de jeugd kwamen uiteindelijk 13 spelers/speelsters opdagen. Vooraf werd door de “deskundigen” een top 3 voorspeld. In de loop van het toernooi bleken deze voorspellingen van weinig waarde. De warme dag en vermoeidheid hadden invloed op het verloop van het toernooi. In het begin van het toernooi verliep alles zoals werd verwacht. Maar toen begon de vermoeidheid bij enige spelers toe te slaan. In de laatste rondes werd er nog gestreden tussen plaats 1 en 2 en om plaats 3. Mathijs Pellemans en Carl Pellemans hadden allebei 7.5 uit 8 en de laatste ronde zou beslissend zijn. Carl won zijn wedstrijd maar Mathijs had het moeilijker tegen Peter Daamen. Peter Daamen speelde een wisselvallig toernooi en had geen kans meer op een podiumplaats. Mathijs speelde de opening niet sterk en Peter kon zo langzamerhand een overwinning binnenhalen. Om de derde plaats werd ook nog hard gestreden, hier hadden niet schaakleden Koen Vos en Rik de Wit kans op een derde plaats. Koen Vos verloor uiteindelijk van Rik de Wit. Hiermee haalde Rik de Wit als niet-schaker een mooie derde plaats. Hierdoor ging de prijs voor beste niet schaker naar Sander Spee. Dit gezellige toernooi was het laatste van dit seizoen en zal zeker een vervolg krijgen volgend seizoenr.