zondag 1 november 2009

SV Gardé nieuws

Afgelopen zaterdag en zondag werd er weer geschaakt door SV Gardé. De senioren teams speelden op zaterdag en de jeugd speelde de Kempencup op zondag. Zaterdag trad SV Gardé 1 en 3 aan tegen ESV. Er was al vooruit gespeeld en SV Gardé 1 stond gelijk met 1-1 en SV Gardé 3 had al een achterstand opgelopen van 0-2. SV Gardé 1 bouwde langzaam een voorsprong uit tot 4-3, er werd alleen nog gestreden op bord 1. Onfortuinlijk voor ESV ging de bord 1 speler bij zijn 39e zet door de vlag en zo won SV Gardé 1 de wedstrijd met 5-3. SV Gardé 3 had het moeilijker en moest met 2 invallers spelen en alleen Clemens van Goch kon de enige winstpartij voor SV Gardé 3 noteren. Verder werden er nog 2 zwaarbevochten remises behaald. Uiteindelijk verloor SV Gardé 3 met 2-6. SV Gardé 2 moest verder weg uit spelen, in Tilburg, en speelde daar met 4-4 gelijk.
Zondag startte de Kempencup-cyclus weer en 11 fanatieke spelers begonnen hier weer te schaken waaronder 6 SV Gardé leden. De top 4 van vorig jaar was aanwezig en er werd weer gestreden voor ieder punt. Na deze ronde is nog geen uitspraak te doen wie er uiteindelijk met de beker er vandoor gaat.
Op zondag 15 november organiseert SV Gardé het eerste Brabant Criterium, start is om 10:00 uur in den Donck. Tijdens deze wedstrijden komen de top jeugdspelers van Brabant naar Soerendonk. Iedereen is welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten