zondag 15 november 2009

Druk weekend voor SV Gardé


Afgelopen weekend was het een druk weekend voor de SV Gardé jeugdleden. Eerst was het Open NK voor jaargangen, meer dan 350 deelnemers hadden zich ingeschreven. Voor dit toernooi komt de top van Nederland naar Eindhoven. Er moest even gewacht worden op de trein uit Groningen, maar toen barstte het toernooi los. Ook bij SV Gardé hadden 3 leden zich ingeschreven. Het nivo was hoog en alleen Peter Daamen behaalde met 4.5 uit 9 een goed resultaat. De overige deelnemers eindigde in de onderste regionen. Na een dag schaken op hoog nivo waren ze een ervaring rijker.
De volgende dag stond het Brabant Criterium in Soerendonk gepland en natuurlijk, bij dit eigen toernooi, waren veel leden van SV Gardé aanwezig. Ook kon er een nieuwe Nederlandse kampioen begroet worden, met ook een tweede en een derde plaats van dit Nederlands kampioenschap was het toernooi sterk bezet. Met 61 deelnemers was het toernooi ook dit jaar weer redelijk goed bezet.
Peter Daamen had zijn vorm van zaterdag nog niet verloren en tot ronde vijf scoorde hij 100%. In ronde 5 verloor hij, maar ook zijn tegenstanders hadden al punten gemorst. Hij voerde, gedeeld, de ranglijst aan na ronde 7. Ook Ingrid Daamen en Jasper van Buul begonnen redelijk tot goed aan het toernooi. Ingrid wist knap remise te spelen tegen Ties Schalij, ze had zelf winstkansen. Jasper van Buul scoorde hier en daar een punt. Na ronde 7 had Ingrid Daamen 4.5 en Jasper van Buul 4 punten.
Bij de AB-categorie hield Mathijs Pellemans zich knap staande in het geweld en stond na ronde 4 op kop. In ronde 5 liep Mathijs tegen zijn eerste nederlaag aan, helaas verloor hij ook de volgende ronde waardoor zijn riante uitzicht op een podiumplaats verkeken was. Peter Daamen bleef na zijn ene verliespartij, doorgaan met winnen. Hij werd gedeeld eerste (8 uit 9) in zijn categorie en op weerstandspunten won hij de beker voor de eerste plaats. Ingrid Daamen en Jasper van Buul vochtten in de laatste ronde uit wie de beste SV Gardé-er was in categorie D. Op het open NK had Ingrid nog gewonnen van Jasper, maar nu wist hij revanche te nemen. Jasper behaalde uiteindelijk 5.5 punt uit 9 en Ingrid bleef op 4.5 uit 9 staan. De scores van andere SV Gardé-ers: Mathijs Pellemans, 4.5 uit 7; Leon Snoeijen, 2 uit 9; Chris Zhu, 4.5 uit 9 en Joris van Buul, 4 uit 9.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten